Pages

Saturday, August 27, 2011

Thursday, August 25, 2011

Malaysia vs Indonesia (penciplak artis Korea terhandal)

Assalamualaikum..

Baru-baru ni virus K-pop telah melanda seantero dunia Malaysia n Indonesia juga tidak terkecuali. Rakyat malaysia dan Indonesia sibuk bertikam lidah siapa artis klon Korea diorang yang paling cun.

Kalian boleh judge sendiri mengikut pendapat masing-masing



INDONESIA




7 icons , boleh tahan gak diorang ni...cun.. (nasib baik 7 icon, bukan Honda Icon)


Ala-ala 2pm


Klon nyata SNSD tanpa selindung dan keraguan


Ni pun boleh tahan gak..cakep deh. Nama diorang Dragon Boys (nasib baik Dragon Boys kalau Dragon Ball dah lame kena rompak dengan Bezita)


Yang tengah tu hensem kan..


Yang sebelah kiri tu..kren banget deh..saya suka 2x,


Yang ni pun hensem..tapiii.....yang sebelah kiri tu mencacatkan pandangan..


Astaghfirullahhalazim..diorang ok gak la klo macam ni, sebab walaupun artis Indonesia ramai muka Melayu tapi tak semua Islam








Yang baju hijau kat tengah tu dah macam Kok Sheng SMKRM












Yang ni tiru ZE:A tapi tak ramai percaya yang diorang ni artis Indonesia sebab hampir semua muka jambu macam apek









yang ni mengarot tah pape, nama diorang XO-IX, dan aku juga x minat dengan kumpulan ni, cuma baju hijau petak belah kanan 2 je cute.


MALAYSIA














Yang ni nak tiru Wonder Girl tapi lebih banyak dikutuk dari di puji..jadi mungkin mereka dah pupus









Yang ni banyak kena kutuk sebab diorang bajet dan tak hensem..celak tebal seinci,, aku pun tak minat... mungkin mereka juga dah pupus..


note: ape la diorang ni cipta la artis yang copyright bukan yang cetak rompak nampak beno ketandusa idea..

Monday, August 15, 2011

Sokonglah jenama buatan Malaysia


Assalamualaikum...korang nak dengar citer x.. aq ada nak kongsi citer dengan korang ni.. klo x nak dengo x apalah aq akan citerkan juga...

AMARAN: untuk mereka yang tidak memiliki penyakit lemah semangat dan Parkinson sahaja..

Parit Jawa: dilaporkan sekitar jam 7.00 petang sebuah kemalangan telah berlaku di persimpangan gereja Katolik dekat SA At-Tanwiriah. Mangsa yang terlibat ialah seorang remaja yang terkenaal dengan panggilan Nurul telah dilaporkan tidak cedera ketika insiden itu berlaku.

lebih kurang macam ni lah kereta tu.

Lebih memeranjatkan lagi beliau dan seorang lagi mangsa yang tidak diketahui identitinya tidak mengalami sebarang kecederaan. Kejadian itu melibatkan perlanggara sejenis motor kuasa kuda dan sebuah kereta buatan Malaysia yang berjanama terkenal iaitu Proton Saga vers old school berwarna hitam. Ketika kejadian itu kereta yang dilanggar oleh motor beliau telah mengalami sedikit remuk dan calar di bahagian pintu penumpang sebelah kiri. Bertambah musykil ketika kejadian itu pemandu berkenaan tidak menpunyai apa-apa effect di hati ataupun di mukanya kerana dengan selamba badak beliau meneruskan perjalanan keretanya. Sungguh Power kereta jenama ini kerana mempunyai sistem kalis bunyi. “Mujurlah motor kesayangan mak aq tak ade sebarang calar kalu tidak 10km darinya suaranya telah berdentum hingga boleh menyebabkan pecahnya gegendang telinga aq” katanya. oleh itu dengan ini diisytiharkan bahawa. Tunggang jangan tunggang langgang...

Oleh itu kepada seluruh rakyat Malaysia yang dikasihi, sokonglah jenama buatan Malaysia

Friday, August 12, 2011

Tip Berurusan Dengan Bukan Muhrim

ELAKKAN BERURUSAN DENGAN LELAKI ATAU PEREMPUAN AJNABI

- selagi masih boleh kita elakkan,elakkanlah. Carilah peluang sehabis mungkin untuk minta tolong daripada kaum sejenis, kecuali bagi perempuan dalam hal2 yang memang hanya lelaki yang pakar. Contohnya, repair kereta, repair laptop, dan lain2. kalau terpaksa pun,dalam hal2 yang tidak menimbulkan fitnah seperti membincangkan hal2 kerja atau pelajaran,dan diiringi oleh teman bukan berdua kerana syaitan akan menjadi orang ketiga.

GUNAKAN PERANTARAAN JIKA TERPAKSA BERKOMUNIKASI

- kalau lelaki atau perempuan terpaksa berkomunikasi dengan yang ajnabi juga,gunakanlah medium perantaraan dalam bentuk tulisan seperti zaman sekarang ini,SMS. Selain itu, boleh juga menggunakan emel atau nota kecil. Gunakanlah perkataan2 formal,bukan bahasa pasar dan bahasa manja2. contoh, maaf (bukan sowy), terima kasih (bukan time kaceh). Lagi satu, tak payahla nak manja2 dengan guna smiley ke, ;D,gelak2 manja ke, (hehe or hihi) dan lain2 yang tidak ada kena mengena dengan perbincangan atau perkara yang hendak dicakapkan.

- Elakkan bercakap melalui telefon kalau belum betul2 “urgent”. Suara lelaki yang kadang2 romantik dan manja boleh mencairkan hati perempuan. Suara wanita amat lunak dan boleh menggetarkan jiwa insan bernama lelaki. Buktinya, Allah ‘sound’ wanita supaya jangan lembutkan suara dan bercakaplah dengan tegas dan cara yang baik.

يَا نِسَاءَ النَّبِيِّ لَسْتُنَّ كَأَحَدٍ مِنَ النِّسَاءِ إِنِ اتَّقَيْتُنَّ فَلا تَخْضَعْنَ بِالْقَوْلِ فَيَطْمَعَ الَّذِي فِي قَلْبِهِ مَرَضٌ وَقُلْنَ قَوْلا مَعْرُوفًا

Hai isteri-isteri Nabi, kamu sekalian tidaklah seperti wanita yang lain, jika kamu bertakwa. Maka janganlah kamu tunduk dalam berbicara sehingga berkeinginanlah orang yang ada penyakit dalam hatinya, dan ucapkanlah perkataan yang baik, ( Al-Ahzaab,ayat 32 )

- kalau rasa ayat ini ditujukan kepada isteri2 Nabi saja, sepatutnya kaum Hawa juga menyahut seruan tersebut untuk mencapai darjat yang sama seperti mereka iaitu darjat wanita bertaqwa dan wanita2 yang terpilih. Best kan..??

TUNDUKKAN HATI

- Apabila kita terpaksa berurusan dengan ajnabi, kita sepatutnya merasa bulu roma kita meremang kerana takut pada Allah. Kita sangat takut sekiranya disebabkan kita, lelaki atau perempuan ajnabi tersebut tertarik pada kita. Sewaktu berhadapan dengan ajnabi, banyakkan beristighfar dan berdoa di dalam hati “Ya Allah, janganlah Kau jadikan ajnabi ini tertarik kepadaku..jauhkanlah pandangan kami daripada pandangan2 syaitan”.

TUNDUKKAN PANDANGAN

- Jangan tertipu dengan subjek communication skills yang pernah kita belajar, “make eye contact with the person you’re talking”. Ianya applicable kalau kita bercakap dengan sesama jantina saja. Kalau ada “eye contact” dengan berlainan jantina ajnabi, kita akan mendapati teori “dari mata turun ke hati”,itu benar2 biasa biasa berlaku.

- Para sahabat dulu pun Allah perintahkan supaya tahan pandangan mata mereka apabila berurusan dengan isteri2 Nabi.

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لا تَدْخُلُوا بُيُوتَ النَّبِيِّ إِلا أَنْ يُؤْذَنَ لَكُمْ إِلَى طَعَامٍ غَيْرَ نَاظِرِينَ إِنَاهُ وَلَكِنْ إِذَا دُعِيتُمْ فَادْخُلُوا فَإِذَا طَعِمْتُمْ فَانْتَشِرُوا وَلا مُسْتَأْنِسِينَ لِحَدِيثٍ إِنَّ ذَلِكُمْ كَانَ يُؤْذِي النَّبِيَّ فَيَسْتَحْيِي مِنْكُمْ وَاللَّهُ لا يَسْتَحْيِي مِنَ الْحَقِّ وَإِذَا سَأَلْتُمُوهُنَّ مَتَاعًا فَاسْأَلُوهُنَّ مِنْ وَرَاءِ حِجَابٍ ذَلِكُمْ أَطْهَرُ لِقُلُوبِكُمْ وَقُلُوبِهِنَّ وَمَا كَانَ لَكُمْ أَنْ تُؤْذُوا رَسُولَ اللَّهِ وَلا أَنْ تَنْكِحُوا أَزْوَاجَهُ مِنْ بَعْدِهِ أَبَدًا إِنَّ ذَلِكُمْ كَانَ عِنْدَ اللَّهِ عَظِيمًا

Hai orang-orang yang beriman, janganlah kamu memasuki rumah-rumah Nabi kecuali bila kamu diizinkan untuk makan dengan tidak menunggu-nunggu waktu masak (makanannya), tetapi jika kamu diundang maka masuklah dan bila kamu selesai makan, keluarlah kamu tanpa asyik memperpanjang percakapan. Sesungguhnya yang demikian itu akan mengganggu Nabi lalu Nabi malu kepadamu (untuk menyuruh kamu ke luar), dan Allah tidak malu (menerangkan) yang benar. Apabila kamu meminta sesuatu (keperluan) kepada mereka (istri-istri Nabi), maka mintalah dari belakang tabir. Cara yang demikian itu lebih suci bagi hatimu dan hati mereka. Dan tidak boleh kamu menyakiti (hati) Rasulullah dan tidak (pula) mengawini istri-istrinya selama-lamanya sesudah ia wafat. Sesungguhnya perbuatan itu adalah amat besar (dosanya) di sisi Allah. ( Al-Ahzaab,ayat 53 )

- tetapi,kita bukanlah disuruh membawa tabir ke mana2 kita pergi. Kalau susah sangat nak jaga mata, tutuplah pandangan mata kita ni dengan fail ke..buku ke..selamatlah sikit dari panahan syaitan.

CEPATKAN URUSAN

- perkara ini applicable kepada kita semua sama ada students or orang yang dah bekerja dan terpaksa berurusan dengan team lelaki or perempuan yang ajnabi. Dah memang tak dapat nak elak,so,apa2 kerja yang dibuat bersama,buat sahajalah kerja itu. Tak payahlah buat2 lambat,borak2 dulu ke,buat lawak,Tanya soal peribadi la..gelak2..tak perlu la..buat kerja cepat2 n then go..discussion pula,buatlah di tempat yang terbuka dan berurusablah secara professional. Cepatkan urusan kita,then,kita boleh pergi.

Semoga kita dikenali sebagai mukmin dan mukminat yang ada identiti, taat perintah Allah dan takutkan hari pembalasan. Semoga kita tidak lalai dan saling ingat-mengingati dikala ada yang alpa. Jagalah diri, hiasi peribadi.

BERPESAN-PESANLAH PADA KEBENARAN :)

Wednesday, August 10, 2011

HuHu...soal jawab like rubbish

Assalamualaikum, kepada pembaca...
HuHu...korang2 aq nak citer pengalaman aq... tadi petang kat sekolah ada ceramah pasal keselamatan jalan raya...habis daripada tu, orang tu buat la sesi soal jawab ganjarannya nanti dapat la hamper. kalau korang nak tau bengangnya aq. ni dialog ala2 aq dengan penceramah 2..

Penceramah: persatuan awak ape.
Aku: haaa?? Persatuan (dalam hati tertanye gak..asal nak tanye persatuan aq x de kene mengene pun)..aaaaa PBSM
Penceramah: saya tak tanya persatuan awak saye tanye name awak...
Aku:( aduhh!!!! bengangnyer.. dahlah 2 habis satu dewan gelakkan aq atas pentas lak 2) dalam hati aq
Penceramah: tak pe cuba jawab soalan ni..

berdasarkan rentetan itu..bengang satu hal..gugup..seram sejuk badan aq nak cakap pon x terlepas..aq pon jawab je sesuke hati nenek moyang menyebut, pasal dah x tahan nak balik tempat semula..

habis je ceramah 2..suara2 sumbang mula kedengaran..diorang ejek aq PBSM...Kurang Nasihat tol..eee geramnyer..x pe, x pe korang ketawakan aq ye..semoga korang akan rase ape yg aq rase, malah lebih terok++ lagi. korang ingat korang letawekan aq depan pelawat 2 aq x malu ke..aq x tau nak letak muke kat mene mase 2..x pe teruskan kutukan korang 2 aq x kesah, asalkan korang jupe bahagia yang "abadi".


GIVE ME A SMILE T.T





Thursday, August 4, 2011

Permainan Video Game yang Menghina Islam

Salam sejahtera kepada semua readers serta bloggers-bloggers sekalian.Seperti yang sedia maklum,manusia sekarang semakin tidak menghiraukan adab-adab serta sifat ‘respect’ mereka terhadap segala benda.Dan yang paling saya tekankan dalam entry ini adalah hilangnya sifat respect terhadap agama..

Assalamualaikum..

Seperti yang sedia maklum,manusia sekarang semakin tidak menghiraukan adab-adab serta sifat ‘respect’ mereka terhadap segala benda.Dan yang paling saya tekankan dalam entry ini adalah hilangnya sifat respect terhadap agama..

Tidaklah saya bermaksud untuk mengutuk dan mengecam terhadap penganut agama lain,maaf,ini bukannya ditujukan kepada anda..Tetapi kepada sesetengah daripada anda yang tiada sifat menghormati serta mengekalkan keharmonian sesama agama..Kita hidup di muka bumi nie banyak agama..So apa salahnya kita respect satu sama lain,supaya perbalahan serta pertengkaran tentang agama dapat dihindari..

Disini saya ingin berkongsi kepada anda semua mengenai beberapa permainan yangMUNGKIN TAK SENGAJAatauSENGAJAmenghina agama Islam…

1) Devil May Cry 3

KUALA LUMPUR: Satu permainan komputer yang digilai remaja negara ini dikhuatiri boleh menjejaskan akidah pemainnya kerana ia mengandungi elemen menghina Islam apabila memaparkan kalimah Allah dan Kaabah.

Pemain permainan itu didakyah kononnya mereka berjihad untuk menentang syaitan kerana dikehendaki menewaskan makhluk itu untuk menembusi 12 pintu sebelum ‘penghulu syaitan’ menanti mereka di pintu terakhir iaitu pintu Kaabah.

Elemen penghinaan ke atas Islam jelas tertera apabila kalimah Allah dipaparkan di setiap pintu yang dikawal syaitan termasuklah di pintu kaabah.

Difahamkan, permintaan tinggi terhadap permainan itu menyebabkan pihak pengeluar kini sudah mengeluarkan empat edisi bagi permainan berkenaan sejak mula memasarkannya pertengahan tahun lalu.

Tokoh agama yang juga penceramah bebas, Hassan Mahmud Al-Hafiz menyifatkan permainan komputer itu satu penghinaan melampau kepada umat Islam kerana kaabah adalah kiblat dan tempat suci, begitu juga dengan kalimah Allah yang tidak boleh dijadikan bahan permainan sesuka hati.

Satu adegan dalam game tersebut dipaparkan pintu kaabah sebagai pintu yang menghubungkan di antara dunia syaitan dan dunia nyata dan yang membukakan pintu tersebut adalah karaker c.g.i. yang telah menyerahkan diri pada kuasa ilmu hitam yang sememangnya Islam melarang amalan itu.

Ayat karaker c.g.i. itu ada membaca ayat, kalau tak silap lebih kurang begini permulaannya.

(Diterjemahkan dalam bahasa Melayu)
“wahai pintu yang menghubungkan dunia kegelapan”

dan karaker itu membaca ayat itu didalam kitab yang dipegangnya. Kalau tak silap kitab bible. Pasal di akhir scene karaker tersebut ada menyebut 7 ayat kemusnahan yg tercatit didalam bible.

“Wrath, Sloth, Lust, Gluttony, Greed, Pride dan akhir sekali Envy”.


Kalimah Allah pada ‘Pintu’ di dalam Permainan tersebut…


Dibandingkan dengan Pintu Kaabah yang sebenar. Sama kan?

2) Clive Barker Undying

Permainan ini mengisahkan tentang perlawanan dengan syaitan. Tetapi ianya menggambarkan dalam istana yang diduduki syaitan itu terdapatnama-nama Allah di dinding istana tersebut. Ini seolah-olah menggambarkan bahawa sesiapa yang menyembah Allah itu adalah sekutu syaitan.

Berita mengenai permainan ini dirampas:
Permainan Undying dirampas kerana hina Islam

PERISIAN permainan komputer Clive Barker, Undying telah dirampas dalam operasi di sebuah pusat beli-belah di Kelang baru-baru ini kerana memaparkan beberapa perkataan dipercayai dipetik daripada al-Quran. Penolong Pengarah Penyelidikan dan Pembangunan, Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS), Abdul Malek Ramli, berkata pihaknya merampas 50 keping cakera padat dari tiga premis di pusat beli-belah itu, hasil maklumat orang awam. Permainan itu mengisahkan watak utama, Clive Baker mengunjungi istana yang penuh ukiran artistik bercorak Islam termasuk ayat Al-Quran, yang dikuasai hantu dan syaitan.

Pemain permainan itu, menerusi watak Clive Baker perlu membunuh semua hantu dan syaitan bagi memperolehi sejenis tangkal bagi menghidupkan semula pemilik istana. Dalam laporan eMedia/Berita Harian yang disiarkan baru-baru ini Abdul Malek berkata, perisian cakera padat dipercayai cetak rompak yang dijual dengan harga RM10 itu, menggambarkan seolah-olah Islam berkompromi dengan syaitan.

Jika terbeli, beliau berkata, ibu bapa beragama Islam dinasihati memulangkan cakera padat itu kepada JAIS kerana ia boleh menpengaruhi kanak-kanak, selain menyalahi undang-undang.

Mengikut Seksyen 10 Enakmen Jenayah Syariah Selangor 1995, mana-mana orang Islam yang memiliki, menyimpan atau menjual bahan menghina Islam boleh dipenjara maksimum lima tahun atau denda RM5,000 ataupun kedua-duanya sekali, jika sabit kesalahan. Hukuman bagi orang bukan Islam yang terbukti menyimpan, menjual atau memiliki bahan itu, akan dirujuk kepada Kementerian Dalam Negeri.

Abdul Malek berkata, JAIS juga menerima dakwaan orang awam mengatakan, perkataan Allah dalam abjad jawi, timbul setiap kali Clive membunuh syaitan tertentu. “Jais masih menjalankan siasatan lanjut mengenai perisian itu dan ia mungkin mengambil masa tetapi serbuan terhadap premis lain akan dibuat secepat mungkin,” katanya.

3) Zack And Wiki

Luahan dari seorang gamer Wii:
Sebagai Avid seorang gamer Wii, saya sedang melihat trailer video game ini dan beberapa gameplay dari Zack and Wiki. Saya dibesarkan dalam sebuah keluarga Muslim dan melawat Pakistan beberapa kali. Oleh kerana itu, saya boleh mengatakan bahawa pada minit ke 0:20 dan 0:44 saat dalam video ini, anda boleh mendengar penghuni pulau sedang berdoa dengan suara panggilan Muslim untuk berdoa, “Allahu Akbar”, dan kemudian meniru cara doa. Aneh dan agak mengerikan, saya sangat berharap laungan itu bersifat sementara sebelum diganti ke suara lain. Walaubagaimanapun, mengapa game tersebut dapat tempat pertama di sana?

Note: Korang boleh dengar laungan“Allahu Akbar”pada minit ke0:20&0:44pada video dibawah.


Jika video error,sila tekansini

Tindakan yang dibuat:
The Council of American-Islamic Relations (CAIR) has announced that Capcom has removed what CAIR calls a “common Islamic phrase” from Zack & Wiki: Quest for Barbaros’ Treasure on the Wii. The phrase’s removal comes following complaints from CAIR and others.

The phrase in question is “Allahu akbar” (“God is most Great”), an Arab phrase frequently used in prayer. The phrase came to CAIR and several complainants’ attention after it appeared in a promotional video for the game.

A Capcom representative told CAIR, “We have already contacted the team working on the game, and the phrase has been removed from the game and will not be heard in future videos released to the public.”

“We appreciated Capcom’s willingness to address Muslim concerns about the use of a religious phrase in an inappropriate context and applaud the company’s swift response.

4) Prince Of Persia

Prince Of Persia Pedang pada watak tu ada tulisan Kaligrafi Arabic Alphabatic yang diatasnya ditulis,

“Sebarkanlah ajaranku walau satu ayat pun”
(Sabda Rasulullah SAW)

“Nescaya Allah memperbaiki bagimu amalan-amalanmu dan mengampuni bagimu dosa-dosamu. Dan barangsiapa mentaati Allah dan Rasul-Nya, maka sesungguhnya ia telah mendapat kemenangan yang besar” (Surah Al- Ahzab:71)

Jika kita main game ini bermaksud kita juga menyokong apa yang mereka cuba sampaikan dan mereka lakukan; jadi semoga dapat disampaikan kepada saudara-saudara kita di luar sana.

5) Counter Strike Condition Zero Deleted Scenes

Counter Strike Condition Zero Deleted First Stage dia. Kita kena tembak dengan askar-askar yang beragama Islam. Kalau kita sedar, masa kita tembak tu kita boleh dengar askar yang kena tembak menjerit“ALLAHUAKBAR” & “JIHADD”.

6) Stronghold Crusader

Permainan Perang Salib. Pemain memain watak sebagai Crusader dan menentang musuhnya iaitu adalah orang Arab, dan ketika perang Salib, orang Arab semestinya orang Islam.

7) Guitar Hero 3 Legends Of Rock

Tidak cukup dengan karikatur dan filem pendek Fitna yang menghina kesucian Islam. Datang pula game komputer yang menghina kalimah Allah SWT. Kali ini game Guitar Hero 3 telah menghina kalimah Allah SWT. Guitar Hero 3 adalah permainan komputer yang memainkan lagu-lagu rock klasik.

Lihatlah bagaimana paparan kalimah Allah ini telah dijadikan paparan lantai dan kemudian dipijak-pijak oleh makhluk yang berupa “syaitan” bermain gitar. Sungguh biadap game ini. Game ini dibangunkan oleh syarikat Neversoft dan dikeluarkan oleh Activision dan RedOctane. Neversoft adalah sebuah syarikat pembangunan video game yang berpangkalan di Amerika Syarikat. Dimiliki oleh Joel Jewett (berasal dari Montana, Amerika) bersama dengan Chris Ward dan Mick West. Chris dan Mick kedua-duanya berasal dari Yorkshire, England.

Jika kita tidak teliti, kita tidak akan perasan paparan kalimah Allah SWT ini. Pada sesiapa yang melihat permainan komputer ini sila uninstall game ini. Sungguh halus permainan golongan Yahudi dan Nasara untuk menyesatkan orang Islam. Waspadalah kita sebelum membeli mana-mana permainan komputer.

AZRINIZAM IBRAHIM
Presiden Gabungan Pemimpin Mahasiswa Malaysia

Ada 2 kemungkinan di sini.

a) Penghinaan Senyap
Memang sengaja menyelitkan unsur penghinaan.

b) Zodiak Virgo
Jika zodiak Virgo diterbalikkan 180 darjah, maka jadilah seperti bentuk dalam gambar tadi.

Zodiak Virgo:

Zodiak Virgo diterbalikkan 180 darjah:

Adakah simbol di dalam video game ini hanyalah zodiak Virgo yang terbalik atau memang sengaja menghina Islam?

8 ) Resident Evil 4

Ni dia lagi 1 game yang menghina Islam iaituResident Evil 4.Resident Evil 4merupakan game berdasarkan bahayanya biologi iaitu virus dan zombie. Ringkasnya, misi game ini adalah untuk menyelamatkan anak presiden Amerika yang diculik oleh kumpulan yang bernama “Los Illuminados“.

Los Illuminadosbermaksud“The Illuminated!”

Gambar berikutnya adalah lambang illuminati pada game tersebut.


Lambang illuminati pada loket atau tangkal tersebut


Screenshot dari gameplay Resident Evil 4


Zoom pada pintu tersebut.

Korang perasan tak apa yang tak kena dengan gambar di atas?. Agak-agak korang macam pernah nampak tak?

Kalau korang nak tahu itulahpintu Omar Bin Khattab, Masjid Nabawi, Madina. Macam mana boleh sesat dalam game ni pulak!!!


Pintu Omar Bin Khattab, Masjid Nabawi

Apa yang lebih teruk lagi ialahpintu tersebut telah di Illuminati kan!!!. Lihat gambar di bawah ini.


Perbezaan pintu dalam game dengan realiti


Selepas meletakkan logo illuminti game tersebut

Memang melampau lah dorang ni!!!. Game ini turut dikeluarkan oleh CAPCOM sama dengan Devil May Cry.

Kepada korang yang telah membaca post ni harap sebarkan pada keluarga, kawan-kawan dan orang Muslim yang lain secepat mungkin!.

Kesimpulannya, semua orang Islam diharamkan main games yang mempunyai unsur menghina agama-agama di dunia. Orang Islam haram main games yang ada unsur menghina agama Islam, hina agama Kristian, hina agama Yahudi, hina agama Buddha,hina agama Hindu, dan lain-lain fahaman dan kepercayaan yang berunsur keagamaan.

Kalau kita main juga, bermakna kita telah menghina agama-agama berkenaan dan bersubahat dengan penghina agama itu. Itu juga bermakna kita telah melanggar perintah Nabi Muhammad SAW.

Nabi kita Muhammad SAW melarang umatnya daripada menghina agama Islam dan semua agama yang ada di muka bumi ini. Orang Islam dilarang dan diharamkan daripada menghina agama lain.

9) Dante’s Inferno

Dante’s Infernoadalah game mengenai seorang karakter yang ingin menamatkan misinya yang dilakukan dalam neraka membolehkan pemain membuat pilihan sama ada mahu memusnah atau menyucikan roh manusia dikutuk menggunakan cahaya salib untuk dihantar ke syurga. Game ini menggunakan tempat neraka yang diilustrasikan terbahagi kepada sembilan tingkat lingkaran(Circles Of Hell)dengan mengikut dosa pada setiap manusia, sepertiLust, Gluttony, Greed, Anger, Violence,dan lain sebagainya.Danteadalah karakter yang di adaptasikan dari namaDante Alighieri, seorang penyair abad ke-14, iaitu seorang pejuang di masaPerang Salib III.

Jadi apa yang tak kena dengan game ni?. Game ni sebenarnya telah meletakkan Nabi Muhammad SAW ke dalam Neraka!!!.

Menurut dari website Gameslatest: Middle East avoids Dante’s Inferno (Post ni sekarang dah kena delete) =(

Menurut dari website Gameslatest di atas bahawa Timur Tengah telah mengharamkan game Dante’s Inferno yang diterbitkan dari syarikat game terbesar iaitu EA Games kerana “keutamaan selera pelanggan, campuran platform dan faktor lain”. Faktor lain? ya, faktor lain seperti penyair Dante (pejuang zaman perang salib III), menempatkan Nabi Muhammad, nabi palsu dalam lubang neraka. Mengapa Islam ingin membantu mempromosikan di kalangan pengikut-pengikutnya satu videogame yang berdasarkan Divine Comedy nabi palsu yang menempatkan mereka di neraka?. Berdasarkan maksud tersirat pada “sajak suci” ianya dari Inferno Canto XXVIII:

No barrel, even though it’s lost a hoop
or end- piece, ever gapes as one whom I
saw ripped right from his chin to where we fart:
his bowels hung between his legs, one saw
his vitals and the miserable sack
that makes of what we swallow excrement.
While I was all intent on watching him,
he looked at me, and with his hands he spread
his chest and said: “See how I split myself!
See now how maimed Mohammed is! And he
who walks and weeps before me is Ali,
whose face is opened wide from chin to forelock.
And all the others here whom you can see
were, when alive, the sowers of dissension
and scandal, and for this they now are split.
Behind us here, a devil decks us out
so cruelly, re-placing every one
of this throng underneath the sword edge when
we’ve made our way around the road of pain,
because our wounds have closed again before
we have returned to meet his blade once more.
But who are you who dawdle on this ridge,
perhaps to slow your going to the verdict
that was pronounced on your self-accusations?
“Death has not reached him yet,” my master answered,
“nor is it guilt that summons him to torment;
but that he may gain full experience,
I, who am dead, must guide him here below,
to circle after circle, throughout Hell:
this is as true as that I speak to you.”
Inferno XXVIII

Apa maksud yang tersirat?Jika tahu,sila kongsikan


“See how I split myself!”
“See now how maimed Mohammed is!”

Dante Alighieri (1265-1321), sasterawan besar Italy, dalam Inferno-nya mengatakan bahawa Nabi Muhammad dan sahabat Baginda, Ali bin Abi Talib, dihumbankan ke dalam neraka tingkat ke lapan, kerana ia telah memecah belah masyarakat dengan ajarannya dan menabur kekejian selama hidupnya.

Inferno XXVIII, 19-42.


The poets are in the ninth chasm of the eighth circle, that of the Sowers of Discord, whose punishment is to be mutilated. Mahomet shows his entrails to Dante and Virgil while on the left stands his son Ali, his head cleft from chin to forelock.

Gambaran ilustrasi di atas adalah yang diambil dari salah satu lukisan-lukisan dalam pelbagai manuskrip yang tersimpan di perpustakaan-perpustakaan besar di dunia termasuk ada yang telahpun membuat satu filem bisu pada tahun 1911 (The 1911 Italian silent film L’Inferno contained a dramatization of the scene; Mohammed is shown with his entrails hanging out).

Jadi game Dante’s Inferno ni telah menerapkan nilai-nilai negatif dan berunsur penghinaan kepada umat Islam sedunia dari sajak Dante Alighieri. Ianya sungguh membimbangkan walaupun ia sekadar permainan, namun memberi kesan di bawah sedar terhadap kepada sesiapa yang main game tersebut dan ianya haram dibeli dan haram dimainkan oleh orang Islam. Generasi muda dinasihatkan supaya berhati-hati dengan permainan terbabit yang boleh menyebabkan kerosakan akidah.

P/S : Sebarkanlah kepada semua dan hentikanla anak-anak atau saudara semuslim dari terus mempersendakan agama sendiri melalui permainan secara tidak sedar…Terima kasih kepada sumber :Xlaws



Sumber:Permainan video yang menghina Islam! | I'm Hafizhttp://www.hafizstory.com/2011/05/permainan-video-yang-menghina-islam/#ixzz1U81FkhO3